ROZHOVOR

 

Nick Curly: "Miloval jsem sníh, teď mi akorát komplikuje cestování..."

Od poslední Flow neuplynul ani měsíc a další host už si do Roxy pomalu balí saky i paky! :) Jmenuje se Nick Curly, stále stoupá strmě vzhůru a už v pátek se s ním prostě musíte seznámit! My pro vás máme malou nápovědu, abyste věděli, s kým, že budete mít tu čest. Ano, Roman Rai si milého Nicka proklepl po mailu a dneska už víme, že v Mannheimu si Nick ani neškrtne, jak moc ho naopak nakopává rezidence v klubu Space na Ibize, čím se od sebe liší labely Cecille a 8bit, kdy si naposledy poslechl nějaké demo, jakou roli pro něho hraje Portugalsko a Japonsko, ale i jak se těší na sníh a české pivko. Příjemné čtení před pátečním povyražením a mrkněte také na velmi podařenou osobní pozvánku obou rezidentů a všech fandů Flow bez rozdílu věku z jedné pražské diskovečerky! :)

 

Nicku, pokud je nám známo, 10. prosince se vůbec poprvé ve své kariéře představíš pražskému publiku. Byl jsi ty sám už někdy v Praze a pokud ano, jaký na tebe tohle město udělalo dojem?

Máš pravdu, je to moje úplně první vystoupení v Praze a fakt se na něj těším! Miluji tohle město, byl jsem u vás už před patnácti lety...

Nick Curly

Vlastníš dva známé labely Cecille a 8bit... Můžeš nám je prosím představit a říct nám, jaké je jejich zaměření a čím se vlastně od sebe liší?

Label 8bit Records provozuju přes pět let se svým kamarádem Gorgem a na 8bit vydáváme primárně deep house a tech-house. O Cecille Records se starám s dalším kamarádem a tam se věnujeme spíš experimentálním věcem, nicméně jsme i v tomhle případě otevřeni všem možným žánrům elektronické hudby...

Vydáváte spoustu umělců z celého světa. Jak vybíráš skladby které pak chceš publikovat? Posloucháte například ještě dema, která vám přijdou poštou?

V dnešní době je opravdu těžké se rozhodnout, co vydat a co ne. Hlavním důvodem je to, že většina těchto demo CD zní úplně stejně! :( My jsme se vždycky snažili, najít něco nového a svěžího, ale i tak se někdy k CD od neznámých umělců dostaneme a poslechneme si je...

DanceTrippin 169: Nick Curly @ Space Ibiza Opening from DanceTrippin.tv on Vimeo.

Žiješ v Mannheimu. Jaká je vlastně tamní klubová scéna? A máš nějaké rezidence ve svém rodném městě?

Hm, bohužel v Mannheimu moc velkou scénu nemáme. Já jsem rezidentem v místním klubu Loft ve městě Ludwigshafen, což je sousední město hned vedle Mannheimu, jo a pak máme taky v Mannheimu jednou ročně velký festival Time Warp, který asi budete znát... Co se týče Ibizy, tak ze své rezidence v klubu Space mám velkou radost a letošní sezónu jsem si tam taky parádně užil! :)

Cestuješ doslova po celém světě. Vzpomeň na nějaké zajímavé destinace či kluby, které jsi letos navštívil a které tě něčím překvapily...

Během své poslední cesty kolem světa jsem viděl hodně super klubů... Pochopitelně Asie je vždy něčím speciální a pro mě především Japonsko! Naprosto odlišná kultura a ohromná hudební scéna... Jižní Amerika je taky skvělá, ale opravdu mě překvapilo například Peru.

V Evropě teď řádí zima. Jak ji snášíš ty osobně ? Jezdí například Nick Curly na hory? :) A pokud ano, preferuje snowboard či lyže?

Když jsem byl ještě dítě, dával jsem přednost zimě a miloval sníh. Teď mi tak akorát komplikuje cestování - když sněží, tak je spousta zpoždění a zrušené lety. :( Někdy na hory vyrazím, ale spíš už preferuju sluníčko.

Nick Curly

Zpět k tvým labelům... Upozorni nás na nějaké nastupující talenty, na něž bychom si měli  dávat do budoucna pozor!

Tak to jsi trefil hřebíček na hlavičku... Dnes je spousta talentů, na které je třeba se zaměřit a to ve velmi blízké budoucnosti. Fakt mě baví lidi jako Alex Celler, Anthea nebo Steffen Deux...

A nakonec poslední otázka na tělo. Česká republika je celkem známa svým vyhlášeným pivem. Jsi pivař? Máme do ledničky nachystat pořádně vychlazené pivko?

Určitě jo, pár českých piv si rád dám, pivo mi fakt chutná... Jsem přeci jen z Německa a tam se ho vypije taky poměrně dost. :)

Díky za rozhovor a uvidíme se v pátek!

Fakt se na svou premiéru u vás moc těším...

 
osobní videopozvánka obou rezidentů a jejich přátel na tento pátek 10.12. na Flow s Nickem Curlym do klubu Roxy! :)

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016