RECENZE

 

Hudební recenze: Salvatore Freda & Volta - Bombolone / Juno 6 - Molto In Basso

Už šest a dvacetkrát poslala do světa srdečné pozdravy z Hamburku značka Liebe Detail a devětkrát její sourozenec Liebe Detail Spezial. Přinášíme Vám recenzi v pořadí dvacátého pátého releasu, pod který se podepsaly projekty Salvatore Freda & Volta a Juno 6. Že to nejsou žádná horká jména? To nevadí, mluví za ně totiž činy, které jsou velice udatné.

 

Na každé desce od Liebe Detail jsou vždy bez výjimky obsaženy dvě skladby od dvou různých producentů. Pokud některý release zafunguje a stane se hitem, majitelé jeho remixy šoupnou na zvláštní větev určenou pro speciální edice, na Liebe Detail Spezial.

Tak se pojďme na tu v pořadí pětadvacítku na Liebe Detail (LB) podívat blíže. Předem je nutno říct, že zde nenajdete žádnou převratnou alchymii, ale přeci jen je obsah této desky neskutečně přitažlivý a neodolatelný. Stranu A vyplňuje track „Bombolone“ od dvojice švýcarských producentů Salvatore Freda a Volta. V prvé řadě vyjadřuje ze skladby obrovský optimismus, který vytváří hned několik prvků najednou. Primárně to jsou skvěle sestavené bicí smyčky s libozvučnými perkusemi, které se dají srovnat s úrovní kvality obvyklou pro projekt Guillaume & The Coutu Dumonts, který je v oblasti perkusí velmistrem. Bez vokálových úseků, ať už těch v pozadí nebo těch, které spolutvoří hlavní motiv, by skladba bezesporu nebyla tak vábná. Atmosféra graduje během pomocí efektů vyšroubovaného breakdownu a pravděpodobně v tomto úseku se majitelé LB definitivně rozhodují a posílají těmto dvěma šikovným producentům smlouvu.

V atmosféře zcela odlišný je druhý, rovněž velmi pěkně zpracovaný track „Molto In Basso“, jehož autorem je jednočlenný projekt Juno 6. O něm jsem se dozvěděl až nákupem této desky a vězte, že Juno 6 je dalším z úspěšných producentů, kteří mají svoji základnu v německém Lipsku. Vlastním jménem Stefan Schultz, který se také skrývá pod projektem Beautiful Planet Earth, vydal v minulosti své skladby na značkách Cargo Edition (sublabel značky Moon Harbour) nebo Broque. Na Liebe Detail tak rozšířil lipskou základnu tvořenou doposud osamoceným Svenem Tasnadi, se kterým se v minulosti také podílel na tvorbě dodané právě značce Cargo Edition. Stefan nezakrývá, že si nejlépe rozumí s hmotnými mašinkami a software moc nemusí. Jeho live-act je údajně strhující a pokud byste se o tom rádi přesvědčili, stačí si stáhnout nahrávku jeho živého vystoupení v lipském klubu Distillery. Skladba Molto In Basso věrně ctí pravý zvuk deep houseu a Vy si budete připadat jako potápěči v hlubinách Mariánského příkopu. Tato přes jedenáct minut dlouhá pohádka Vás pohladí na duši; kromě příjemně pulsujících beatů, energické basové linky a vřelých syntetizátorů zde uslyšíte i vokálové části, možná lépe řečeno vystřihnuté hlasové záznamy, které této věci dodávají originalitu.

Ne vždy se pánům z Hamburku podaří s releasy na LB trefa do černého, ale s tímto materiálem trefili širší střed terče a desítku minuli jen o vlásek.
 
Hodnocení: 90%

Info:

Název: Salvatore Freda & Volta - Bombolone / Juno 6 - Molto In Basso
Label: Liebe Detail 25
Formát: Vinyl, CDR
Obsah: A. Salvatore Freda & Volta - Bombolone
B. Juno 6 - Molto In Basso
Země: Německo


Ukázky:

Salvatore Freda & Volta - "Bombolone"

Juno 6 - "Molto In Basso"

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016