PARTYINFO

 

SHABAZZ PALACES + HAVIAH MIGHTY

Datum konání:
14.05.2024 - úterý
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Shabazz Palaces, Haviah Mighty
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.meetfactory.cz a GoOut.cz 490,- Kč, na místě: 590,- Kč

 
 
Shabazz Palaces se vrátí do MeetFactory

Shabazz Palaces, šamani experimentálního afrofuturismu (nebo afro–now–ismu?), se půl roku po vydání desky "Robed in Rareness" vrací s novým kolaborativním (mini)albem "Exotic Birds of Prey". Loňská dlouhohrající nahrávka je šestým albem v diskografii SP a třetím po odchodu Tendaie Maraire. 

 

Pro uskupení v čele s Ishmaelem Butlerem je deska typicky pestrobarevnou fúzí psychedelického funku, jiskřivě melodického electra, svébytného pojetí jazzu i ambientu, kosmických experimentů a především hip–hopových vlivů z průřezu uplynulých několika dekád. Letošní minialbum, které vychází na konci března u seattleského labelu Sub Pop, na ni zvukově navazuje v sedmi kolaborativních tracích, na nichž se podíleli Japreme Magnetic, OCNotes, Cobra Coil, Purple Tape Nate i Lavarr the Starr. Shabazz Palaces nahrávku berou na jarní turné po Evropě a po dvou zrušených post–kovidových koncertech se tak konečně vrátí i do smíchovské továrny. Save the date: úterý 14. května.

Shabazz


Pitchfork: "Flanked by a close circle of collaborators, hip-hop experimentalist Ishmael Butler takes a brief, mysterious trip through rap aesthetics past and future."

Shabazz


Hostem koncertu bude Haviah Mighty, kanadská rapperka, která staví své písně na propracovaných technických rýmech a pronikavých sociálních a politických komentářích.

FB event


foto: Stephan Gray

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016