PARTYINFO

 

MTV AT THE MOVIES PARTY

Datum konání:
29.06.2007 - pátek
Místo konání:
Karlovy Vary - Lázně I
DJs:
Lexy & K Paul (skm, de), Orbith (djorbith.com), Dan Colley (radio 1), Joshek (electrodjs.cz)

2nd stage - Lumiére feat. Bára Černocká & Manda
Popis:
start 22:00, vstup festival pass 100 czk, ostatní 150 czk
 
 
Lexy&K-Paul: "Když hrajeme, tak na 120%"

Jsou Lexy a K- Paul blázni? V otevřeném rozhovoru pro Techno.cz prozrazují headlineři dnešní MTV Party na MFF v Karlových Varech, že se seznámili během rvačky o holku, co si myslí o současné Love Parade a došlo samozřejmě i na filmy...

 

Když jsem se připravoval na náš rozhovor, ve všech zdrojích, které jsem na internetu našel se zmiňuje jedna a ta samá skutečnost. Vy dva jste prý blázni. Osobně jsem měl příležitost vychutnat si vaše vystoupení asi jen dvakrát, ale z toho, co jsem viděl, můžu s klidným svědomím souhlasit. Takže na úvod našeho povídání: jste blázni?

Řekli bychom, že ne. Ale když hrajeme, tak na 120 procent a možná to občas vypadá dost divně. Ale nakonec, můžeme se tomu jenom smát a neřešit voloviny!


Otázka na tebe Paule. Ještě před tím, než jste se vy dva dali dohromady na základě rvačky o holku, fungoval jsi v nějaké popové kapele jako klávesista. Co to bylo za kapelu a jak jsi se vlastně od kláves dostal k DJingu a elektronické taneční hudbě?


První byla Indies kapela s názvem Black-Dress, druhý byl punkový projekt a později skupina Rudý Jed. Byla to popová elektronika a ve skutečnosti klávesistu vůbec nepotřebovali. Po krátké době jsem tedy utekl a začal se věnovat vlastním nápadům. A potom jsem potkal tady Lexe.

Ty, Lexy, ta šarvátka a vaše seznámení s Paulem je celkem úsměvná story, mohl bys našim čtenářům popsat jak to celé bylo? Já jen, aby se návštěvníci ve Varech nemuseli bát:)


To bylo hrozně zvláštní. Oba jsme měli ve stejný moment zájem o tutéž slečnu, ale nikdo z nás ji nezískal. Poprali jsme se ten večer před klubem. Ale jak vidíš, stali se z nás přátelé!

V té době, co Paul vyhrával na klávesy, ty už jsi byl na německé scéně poměrně dobře etablovaný. Zahrál sis dokonce na slavné akci Mayday. Kluci, můžete nám popsat, jak se německá scéna od té doby, tedy od roku 1998, změnila? Hodně lidí tady začíná německé hudebníky poslouchat čím dál tím častěji…


Hele Juki, to je jednoduchý. Je to jako s muzikou, se mnou a tebou, s námi se všemi. Všechno se prostě mění. Styly, móda, doba. Na začátku to v Německu byl opravdový rave a to pořádně rychlý. Později se to celé odlehčlilo a najednou přišel minimal a electro! Každopádně dneska je rave zpátky a my máme v našem kufru natřískáno rockovejma deskama. Těžko ti to popíšu v Německu se teď všechno strašně rychle mění, myslím, že by jsi byl překvapený.


Vaším dost zásadním působištěm je dnes trošku záhadná mega-akce Loveparade v Berlíně. Jaký k ní máte vztah? Vždyť track s názvem "The Greatest DJ" byl dokonce nominovaný na její hymnu, pokud se nepletu.


Haha! Náš kámoš Westbam ho jednou zahrál a každej z něho byl tak odvařenej, že si o něj prostě a jednoduše řekli. My jsme v tom úplně nevinně, ale byl to fakt nádhernej pocit, to ti povim.

Loveparade by se měla přesunout do Essenu tento rok. Máte informace proč tomu tak je? Berlín jsem vždy považoval za křižovatku kultury mladých lidí a přijde mi dost škoda ho s Loveparade opouštět…


To je zajímává otázka. Náš názor je takový, že dneska je to druh pojízdného cirkusu. Už to není, co to bývalo a pro nás osobně je kult Loveparade pryč.


OK. Zpět k hudbě. Jeden můj kolega z Raveu váš specifický styl hraní napsal: „mixované tracky prokládají samply a smyčkami, nebojí se zhusta používat efekty, takže jejich sety jsou dynamické, nabité elektro energií a plné zvratů.“ Můžete se s tím ztotožnit, nebo bude tenhle popis trochu jiný?


Má naprostou pravdu! Pohněte prdelí, ať je nějaká legrace lidi!


V pátek 29.června budete hrát v ČR na MTV party v krásných Karlových Varech na slavném, mezinárodním filmovém festivalu. Máte rádi filmy? A vůbec Lexy, jak zapojujete vizualitu do vaší tvorby?


Já osobně nemám doma televizi a na filmy vůbec nekoukám. Ale na pokoji v hotelech, kde spím jich dávají strašnou spoustu a většinou neskutečně debilních. Ale znám pár dobrých filmů, jen jich je hrozně málo.

Fajn. Nějaký vzkaz ještě než se v pátek uvidíme?

Snad jen díky za tvůj čas a vzkaž lidem v ČR, že se na ně ohromně těšíme! Tak v pátek čauky!

Super. Díky za rozhovor a ve Varech ve Vodafone Fér Clubu ahoj!

Více info: http://www.lexykpaul.eu/

Videa:

Krátké povídání s Lexy & K-Paul - Trash Like Us:

 

 

 

 

Videoklip Lexy & K-Paul - Wide Road:

 

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016