CLANEK

 

EXIT Festival vás doma roztančí i nabídne osvětu

"Life stream" EXIT Festivalu nabídne hudebním fanouškům přímý přenos živých koncertů. V line-upu jsou sety takových jmen, jako jsou Ofenbach a Paul Van Dyk (4.9.), Adam Beyer (5.9.) a Black Coffee (6.9.). Organizátoři festivalu se  rozhodli podpořit Světový potravinový program (WFP), a tak bude taneční nadílka protkána nejen ekologickými tématy, ale i humanitárními problémy. "Life stream" lze sledovat od 3. do 6. září na webu festivalu.

 

Brány srbského EXIT Festivalu musely letos zůstat zavřené, organizátoři se proto pustili do příprav náhradního festivalu. Ikonická taneční stage EXITu, Dance Arena, letos přeci jen ožije. I když přímo v areálu festivalu se bude moci zúčastnit jen malá skupinka přítomných a vůbec poprvé v historii změní svoji lokaci, pomyslná laťka programu rozhodně neklesne. Vždyť osobně se na ní představí belgická DJka a producentka Charlotte de Witte, německý mistr techna Ben KlockMarcel Dettmann, DJ Tennis, Satori live i "hitmakeři" Ofenbach, Burak Yeter a spousta dalších. Prostřednictvím speciální obrazovky pak Dance Arenu rozproudí opravdová legenda Carl Cox, ruská DJka a producentka Nina Kraviz i Paul Van Dyk.


"Life stream" EXITu nabídne nejen přímý přenos živých koncertů, projekt si klade za cíl i vzdělávat. Společenská odpovědnost EXIT Festivalu je již nějakou dobu zřejmá zejména v ekologických aktivitách a nyní přibírá další palčivou problematiku. Koronavirová pandemie do konce roku 2020 přivede do stavu extrémního hladu až 270 milionů lidí, což je nárůst o 80 procent ve srovnání s předchozím rokem. Organizátoři se proto spojili s největší humanitární organizací na světě, Světovým potravinovým programem (WFP), a koncerty hvězdných umělců tak budou proloženy tématy ochrany životního prostředí i aktuální problematikou potravinové krize.

Exit Festival

EXIT Festival patří už dlouho mezi nejlepší evropské festivaly. Jeho výjimečnost podtrhuje i místo konání - unikátní Petrovaradínská pevnost, jedna z největších a nejkrásnějších evropských pevností 18. století. Festival se koná na břehu Dunaje v Novi Sadu, 90 km od srbského hlavního města Bělehradu. EXIT je držitelem ceny Best Major Festival 2014 a 2017 European Festival Awards a mnoha dalších ocenění. Dosud jej navštívilo více než 3 miliony lidí z více než 70 zemí světa. Sociální odpovědnost zůstává jedním z klíčových aspektů festivalu.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016