CLANEK

 

Highjump 2020 nebude

Ačkoliv se organizátoři snažili na maximum a makali, co se dalo, jsou nuceni oficiálně oznámit, že závody Highjump 2020 v lomu v Hřiměždicích jsou zrušeny. Po jednání se zastupiteli obce, kterou považují za svého dlouhodobého partnera, a které děkují za korektní a upřímné jednání, musí pro tento rok závody odpískat. Důvody jsou jednoduché. Asi nemá cenu vysvětlovat okolnosti týkající se pandemické krize, o které už asi nikdo z nás nechce více slyšet, protože o ní bylo řečeno již vše. Nicméně zdraví je na prvním místě a musíme se tak smířit s tím, že v rámci letošního léta se v lomu závody konat nebudou. Zastupitelstvo obce Hřiměždice je proti konání veškerých hromadných letních akcí ve vesnici a jejím okolí z obavy o zdraví občanů obce v rámci koronaviru, což pořadatelé akce plně respektují, stejně jako opatření ministerstva zdravotnictví ČR*.

 

Vstupenky

Ti z Vás, kteří si již zakoupili vstupenky, si jistě kladou otázku, jak s nimi naložit. Velmi pořadatelům v této nelehké situaci pomůžete, pokud si je ponecháte. Zakoupené vstupenky budou platit na příští ročník HIGHJUMPu, který se bude konat v termínu 30.7. - 31.7. 2021. Samozřejmě můžete zvolit i postup dle nově vydaného zákona č. 247/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na oblast kulturních akcí, jehož úplné znění naleznete zde.

Highjump

Co bude s lomem?

Ten, kdo dění kolem populárních závodů sleduje, asi ví, že o lom organizátoři pečují prakticky během celého roku. Jde o čištění vody, úpravu prostor v okolí, péče o skály a všechno okolo, co dělá z lomu místo s unikátní atmosférou. To se ale neděje zadarmo a jsou na to vynakládány finanční prostředky. Ty jsou vždy získávány z pořádání Highjumpu, což se letos nestane. Proto byla zahájena sbírka s jasným cílem na crowdfundigovém portálu HITHIT.CZ. Pořadatelé budou moc vděčni, pokud se zapojíte. Vymysleli pro vás zajímavé odměny a budou rádi, když lom nenechá Highjump family ve štychu. Odkaz na kampaň zde.

Jak dál?

Nápady a vize se přesouvají na příští rok a organizátoři již začínají pracovat na přípravách. Budou se na vás těšit za rok a budou rádi, když si udrží vaši přízeň.

*Mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví č. j.: MZDR 20588/2020-2/MIN/KAN (které vzala na vědomí Vláda ČR) byla s účinností od 25.5. 2020 do odvolání mimo jiné zakázána hudební a další umělecká představení s účastí nad 500 osob.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016