CLANEK

 

Prince of Tennis vydávají vinylové LP

20. března 2012 vychází u Starcastic na vinylu debutová deska Urbi and Orbi, kterou kapela Prince of Tennis zveřejnila k stažení na svých stánkách již v květnu 2011. Zpěvák a kytarista Prince of Tennis David Volenec je "pamětníkům" znám jako vokalista dreampopové kapely Sebastianas, která zanechala jediné album Blue z roku 1993, ale také jako zpěvák další zasadní kapely 90-tých let: Colorfactory. Honza Čechtický, který ve výše zníněných kapelách obsluhoval baskytaru, stojí za slávou kapely Ohm Square. Jěště před POT ale David u Starcastic debutoval jako host na deskách Bonuse, na albu Konec Civilizace zpívá ve skladbě 2540 a na Náměstí míru hostuje ve skladbách Životopisy a To neni, kde ke zpěvu přidal i kytaru a klávesy.

 

Kapelu Prince of Tennis si prý David Volenec a Honza Čechtický udělali z čiré radosti a bez jakýchkoli ambicí. Oba kdysi prošli zásadními kapelami české hudební scény (Sebastians a Colorfactory) a do třetice všeho dobrého se potkali právě jako princové elektropopu. Přestože koncertují, mluví, a nakonec i vydávají zřídka, jejich první EP "Camping in North Ikea" z roku 2010 i loňská už dlouhohrající "Urbi And Orbi" jsou považovány za nejvýznamnější počiny současné české hudební scény.

Právě deska "Urbi And Orbi" se rázem ocitla na seznamu čtyřiceti nejzásadnějších novinek československé klubové scény vyhlášených Musicserverem na 3. místě, byla nominována mezi 7 kandidátů na nově vzniklou cenu české hudební kritiky Apollo a pravidelně se objevuje i v dalších výběrech a na blozích nejen v Česku, ale jako jedna z mála tuzemských produkcí i v cizině.

web kapely: www.pot.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016