REPORT

 

Report z Broken Beats od Sody

Podzimní čas patří v jilemnické Továrně drumandbassu již řadu let. Tradičně se představila naše nejlepší drumandbassová DJane Katcha s MC Katrin, Tactical a mladíci Alah a Winyl s MC Bombiczem. Do zrekonstruovaného klubu i tentokrát dorazilo poměrně hodně fanoušků lámaných beatů, kteří nám ukázali, jak se tady v Krkonoších paří... :)

 

Už si ani nevzpomínám, kdy poprvé jsem byl na Broken Beats. Pro nás z Krkonoš a Podkrkonoší to je doslova kultovní párty. Každý podzim a zimu tady vystupují ikony našeho D´n´B a já říkám: "Kdo nebyl v Továrně, ten jako by nebyl..." Klub prošel velkou rekonstrukcí, až jsem se nejprve nemohl zorientovat. Pódium bylo umístěno na opačné straně, než bylo dříve a tím pádem se prostor trochu zmenšil, ale zato zde vyrostla druhá stage, kde dnešní večer budou roztáčet své desky DJs Miquel a Loud. Rekonstrukce se celkem povedla, akorát mně tady chybí všechny ty soustruhy, vrtačky, brusky a další vybavení továrny. Později nacházím i tyto mašiny, ale nejsou už v prostoru, jak tomu bylo doposud, ale jsou odstrčeny do různých zákoutí klubu. Co ale zřejmě rekonstrukcí neprošlo, byl zvuk. Ten hodně pokulhával a o výměnu si přímo říká! Všude zůstalo hodně místa k sezení, což považuji za velký plus, takže máte možnost na chvíli nechat své tělo odpočinout...

Broken Beats

Přestože je teprve půl jedenácté, Továrna je téměř plná, nikoliv dělníky, ale tancechtivými párty people. Ti jsou většinou mnohem mladší než naše výprava. Připadám si tu jako starý táta, ale s přibývajícími roky si na to už pomalu zvykám. Už v tuto dobu návštěvníci paří, co jim síly stačí. Jak tak koukám, tak některá děvčata si na dnešní večer oblékla šaty a pánové smokingy... Že by si spletli akci? Vypadá to tu spíš jako na prodloužené lekci tanečních. Nevím, jakých kroků se zde naučí, ale jako lekce tanečních by to bylo dobré. :) K tanci nám hrají Alah a Winyl s MC Bombiczem neboli WAB Projekt. Ti sázejí jednu pecku za druhou, až si připadám zase jako někde na D´n´B diskotéce, ale lidi se baví, takže vše je, jak má být.

Katcha

Katcha

Čas se posunul, mladší části publika skončila prodloužená, takže už musí domů. Tady ovšem teprve vše začíná... Katcha si se sluchátky na hlavě na pohovce hned vedle gramofonů hledá ve svém notebooku tu správnou skladbu, kterou začne. Po delší době to vypadalo, že se "Káče" nechce vstávat a že dnes bude hrát z gauče. :) Poté, co si zapojila svůj Final Scratch, dává se do hraní. Od první chvíle je znát velká změna ve výběru tracků. Katcha si stále drží svůj osobitý styl drsnějšího D´n´B, až chvílemi systémového zvuku. Stále ta "stará" dobrá "Káča", která nepodléhá komerčním vlivům. Její set neměl chybu, byl vyvážený a stále se vyvíjel. Navíc ji skvělým zpěvem doprovázela MC Katrin a ta přesně věděla, kdy přišla její chvíle. Ovšem čas je neúprosný, únava je znát a nás čeká pekelná cesta domů sněhem zapadaným Podkrkonoším. Proto opouštíme jilemnickou Továrnu a brzy se těšíme opět naviděnou. Další pokračování kultovní noci Broken Beats připadá na první svátek vánoční 25. prosince, kdy nám přijedou zahrát Im Cyber a Koogi!

foto: koudis koudis@techno.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016